БългарияПоследни новини

Руски туристи бяха блокирани два дни на летище Бургас

Руските туристи, които са били пренасочени от летището в Бургас към аеропорта във Варна вчера, се очаква да излетят днес около 13 часа за родината си, съобщиха за БТА от пресцентъра на летище „Варна“.

От там обясниха, че туристите са били блокирани в Бургас и част от тях са били пренасочени към варненското летище. Полетът, с който те ще се завърнат в Русия е на компанията Bulgariа air.

От варненското летище не уточниха точния брой на туристите, но съобщиха, че самолетът, с който ще се осъществи полетът е за 180 души.

„Авиокомпанията Bulgaria Air вероятно няма достатъчно самолети, тъй като дори повреда в колесник може да промени времето на излитането, особено след като резервните части за самолети отнемат толкова време да се доставят“, заяви по-рано днес генералният консул на Русия във Варна Владимир Климанов, цитиран от ТАСС. „Именно това е причината за задържането на такъв голям брой руснаци, чийто самолет в събота сутринта не е успял да излети. Надяваме се, че в близките часове авиокомпанията ще изпълни своите задължения и прати туристите по домовете им чрез други полети от летището в Бургас или във Варна“, допълни още той.

Както съобщиха руските туристи в социалните мрежи, закъсненията са започнали с полета от Бургас за Москва в събота в 05:20 сутринта (времето съвпада с московското), като се е забавил и полетът, планиран за през деня.

Иран задържа пореден танкер в Персийския залив

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button