САГАТА ЛЕВСКИ: Пропадна сделката с големия инвеститор

САГАТА ЛЕВСКИ: Пропадна сделката с големия инвеститор

Сделката за смяната на собствеността на „Левски“ у нас се провали. Това потвърди мажоритарният собственик на футболния клуб Наско Сираков. На официалния сайт на отбора бе публикувано съобщение от Сираков, в което той обяснява решението си да прекрати преговорите с раминаване межу заявеното и действията на Джо Диксън. 

 

Ето какво се казва в съобщението:

 

„Обръщам се към всички Вас, за да Ви информирам официално, че прекратявам разговорите с Джоузеф Диксън за прехвърлянето на контролния пакет акции в „Професионален футболен клуб Левски“ АД. Благодаря на г-н Диксън за демонстрирания интерес, но съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който Левски има нужда. Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. При съгласие от г-н Диксън и неговите адвокати, съм готов да направя публична цялата кореспонденция, както и разменените между двете страни документи, за да не остане място за спекулации и интерпретации.

 

През цялото време на преговорите действах повече от внимателно и предпазливо, с ясното съзнание, че от една страна това изглежда като проект, който може да осигури бъдещето на „Левски“ за дълги години напред и да го направи независим и самоиздържащ се клуб. От другата страна обаче стоят рисковете, които съпътстват всеки чуждестранен интерес към собствеността в клуба – как да гарантираме по най-добрия начин инвестиционните намерения на новия собственик, как да сме сигурни, че историята, името и цветовете на „Левски“ ще останат непокътнати, независимо от това кой е собственик и какви бизнес проекти и интереси съпътстват развитието на клуба.

 

Мнозина биха казали, че съм сгрешил с анонса, който направих на Могилката на 24 май, и ще бъдат прави. Ето това е момент, в който се поддадох на емоциите. Рожденият ден на „Левски“, искаше ми се да зарадвам левскарите и да им направя най-хубавия подарък – че могат да са спокойни за бъдещето на любимия клуб. Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз.

 

Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на Левски и в този момент. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка надежда.

 

Ваш Наско Сираков“, написа легендата на Левски в изявлението си.

 

Дългогодишният директор на Левски – Констандин Баждеков, който към момента е член на Управителния съвет на клуба, коментира провалилата се сделка с Джоузеф Диксън.

 

Пред „Блиц“ Константин Баждеков сподели интересно мнение. Лично той е доволен от развоя на нещата с Джоузеф Диксън и провалилата се сделка.

 

„Знаете ли, ще бъда откровен с вас – по-добре, че така се получи с г-н Диксън. Когато в началото се запознах с негови проект, всичко звучеше толкова много хубаво, че както е казал народът – много хубаво не е на хубаво.

 

Бяхме запознати и кои са хората, стоящи зад проекта на Диксън. Няма как да спомена имена, защото те няма да говорят нищо на масовия читател, но само ще ви кажа, че очаквах по-тежка артилерия. Очаквах по-силни фигури, доказани мъже в бизнеса и инвестициите. Но какво да коментираме повече, след като нещата са приключили…

 

Кои са причините за разпадане на преговорите, може да попитате само Наско Сираков и адвокатите.

 

Въпреки всичко, аз съм оптимист. Сега единствено ние, левскарите, можем да си помогнем. Предполагам, че има и други варианти, за да бъде закрепен клубът временно – да се направи подготовка, селекция, да се стартира първенството. Знам, че глобалният проблем остава неразрешен, но нека се действа стъпка по стъпка“.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК