БългарияНа ФокусПоследни новини

Съпругата на Мартин Божанов – Нотариуса: „С децата го видяхме как лежи, 50 минути са го подминавали без да подадат сигнал“

48 часа след показното убийство на Мартин Божанов-Нотариуса пред bTV говори съпругата му Гергана Божанова, която е служител в ГДБОП. Тя е и първият човек, подал сигнал за престъплението на телефон 112, 50 минути след разстрела.

В телефонен разговор Божанова разказа, че мъжът ѝ излязъл за вечеря, но се забавил, погледнала на камерите дали не паркира пред дома им и с двете им деца го видели да лежи на земята. Така подала сигнал 50 минути след разстрела.

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави доста време. Пуснах камерата и със сина ми видяхме как лежи до колата. През тези 50 минути, в които той лежи до колата, минават съседи, минават автомобили и абсолютно никой не подава сигнал“, казва жената.

Според записите от камерите в комплекса, Божанов е убит в 19 часа и 20 минути. Съпругата му Гергана първа звъни за помощ.

Жената е служител в ГДБОП, и заяви, че е стажант и няма достъп до нито едно дело. Твърди още, че с мъжа ѝ имат не над 20 имота, както твърди разследването, а само три.

С един куршум в главата е убит Мартин Божанов. Изстрелите срещу него са били два, но единият не е попаднал в Нотариуса. 

От полицията предполагат, че част от организаторите на покушението може отдавна да са извън България. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Министър Богданов: Таван на цените на горивата не е обсъждан

Подобни статии

Back to top button