Съпругата на украинския президент се влоши – влезе в болница заради COVID-19

Съпругата на президента на Украйна Елена Зеленская беше хоспитализирана в киевска болница с двустранна пневмония, която беше провокирана от коронавируса, съобщи пресслужбата на държавния глава.

 

„Съпругата на президента на Украйна Елена Зеленская беше хоспитализирана в болница в Киев. Диагнозата е COVID-19“, се казва в прессъобщението. От пресслужбата заявиха, че съпругата на държавния глава има двустранна пневмония от средна степен.

 

Редовните тестове за коронавирус на Владимир Зеленски и децата в семейството, проведени в понеделник, показали отрицателен резултат, добавиха от кабинета на президента.

 

По-рано стана известно, че главата на украинската държава преминава към специален режим на работа: срещите временно се отменят, съвещанията се провеждат онлайн, участието в масови мероприятия е изключено. Кръгът от лица, с които президентът общува лично, е стеснен до охраната и най-близките помощници.

 

На 12 юни Зеленская съобщи , че има положителен резултат от теста за коронавирус. Тя беше на амбулаторно лечение и в изолация.

 

Според здравното министерство във вторник сутринта броят на заразените с коронавирус в страната се е увеличил с 666 през последните 24 часа до 32 476 от началото на пандемията.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК