БългарияПоследни новини

Сърбия обяви: Наши военни не може да бъдат свързвани с падането на българския МиГ-29

Сръбското министерство на отбраната опровергава твърдението на журналиста Григор Лилов, който написа във Фейсбук, че е възможно българският изтребител МиГ-29 да е бил свален край Шабла от изстреляна от сърбите ракета С-125 Нева, съобщава вестник „Новости“.

 

Министерството информира, че „в деня на падането на българския самолет МиГ-29 членове на сръбската армия не са изпълнявали действия на ракетните части на ПВО, нито действия на авиацията на полигона Шабла, нито по какъвто и да е начин може да бъдат свързани с падането на българския военен самолет МиГ-29.“

 

От идването си на полигона Шабла членовете на сръбската армия са извършвали дейността си в съответствие с предварително дефинираните планове, които са съгласувани и одобрени от страна на представители на въоръжените сили на Република България и сръбската армия, заявява сръбското министерство на отбраната, допълва БТА.

 

В тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 2021“ участват и формирования на сръбската армия.

 

Майор Терзиев падна с МиГ-29 край Шабла на 9 юни по време на военно учение. Той почина, а черната кутия на самолета все още се издирва. Съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова смята, че мишената, която е трябвало да порази, е пусната на по-ниска височина отколкото трябва.

 

Министър Кацаров: Нова вълна на коронавируса може да сложи край на туристически сезон

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button