БългарияНа ФокусПоследни новини

САЩ поздравиха България за 3 март

„От името на САЩ, моля приемете моите най-добри пожелания към българския народ по повод 146 г. от Освобождението на България“.

Това се казва в изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън по повод националния празник на България – 3-ти мрат. „САЩ дълбоко ценят над 120 години дипломатически отношения с България. Нашето партньорство, базирано на споделени демократични идеали, съдейства за мира и просперитета на двете страни и допринася за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общност“, се казва още в изявлението, което е, публикувано на сайта на Държавния департамент на САЩ.

„Признаваме ангажимента на България за задълбочаване на интеграцията в евроинституциите, осигуряване на енергийната сигурност и икономическата жизнеспособност и засилване на партньорството ѝ със съюзниците в НАТО. Обединени сме в усилията си в подкрепа на Украйна и народа ѝ, докато те са борят да защитят страната си и свободата си от военната агресия на Кремъл. Очаквам бъдещо партньорство за по-сигурно, проспериращо и справедливо бъдеще за нашите две обичащи свободата нации“, пише още Антъни Блинкен. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

3 Март – България отбелязва националния си празник и 146 години от Освобождението

Подобни статии

Back to top button