На ФокусПоследни новиниСвят

Състоянието на Фицо продължава да е тежко, направили са му втора операция

Състоянието на министър-председателя на Словакия Роберто Фицо продължава да е тежко, но е стабилно. Той е е бил подложен на втора операция вчера. 

Сутринта на Фицо била направена компютърна томография, въз основа на която било взето решение за хирургическата интервенция, уточни Мириам Лапуникова – директорката на болницата в Банска Бистрица, където лекуват премиера. „Това е стандартна процедура. Беше отстранена некротична тъкан, останала от огнестрелните рани“, допълни Лапуникова. И добави, че пациентът е стабилизиран и е в съзнание, но състоянието му е „наистина сериозно“.

Фицо (59 г.) бе прострелян в сряда следобед в град Хандлова и бе откаран с хеликоптер до болницата в Банска Бистрица. Там му бе направена спешна операция, която продължила пет часа. В понеделник ще бъде свикан лекарски консилиум, който да оцени състоянието на премиера и съответстващото лечение, както и да обсъди възможността той да бъде преместен в болница в столицата Братислава.

Нападателят на премиера бе задържан на място. Това е 71-годишният писател Юрай Цинтула, който твърдял, че не харесва политиката на Фицо.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Орбан: Фицо се бори за живота си, между живота и смъртта е

Подобни статии

Back to top button