БългарияНа ФокусПоследни новини

Състоянието на патриарх Неофит се подобрява

Състоянието на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит се подобрява и е стабилно, съобщиха пред БТА пловдивският митрополит Николай и старозагорският митрополит Киприан, който е говорител на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия (БПЦ-БП).

Днес бе отслужена и Света Божествена литургия и благодарствен молебен за имения ден на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. 

„Слага Богу! Невъзможното за човеците е възможно за Бога. По молитвите на духовенството и на божия народ Негово Светейшество се подобрява и все по-добре се чувства. Отправя молитвите си за божие благословение на българския народ, за здраве, за мир, благоденствие и душевно спасение. А и ние всички искрено се молим Бог да го вдигне от болничния одър и отново той да застане на кормилото на Светата родна, българска православна църква“, съобщи Пловдивският митрополит Николай.

Той подчерта, че личният празник, именият ден на първосветителя на Светата ни църква, не е само негов личен празник, а е и на всички православни християни.

„Стабилно е състоянието на Светейшия патриарх Неофит, все още е в болница, но се молим за неговото здраве, преуспяване и да стане от болничния одър, за да продължи да ръководи кораба на нашата спасителна църква“, каза Старазогорският митрополит Киприан.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Ген. Запрянов: Цялата ни политика е сдържане и отбрана

Подобни статии

Back to top button