You are currently viewing Семейство погреба грешен човек заради размяна в болницата, наложи се да го изровят

Семейство погреба грешен човек заради размяна в болницата, наложи се да го изровят

Семейство от Добрич установи по време на погребение на свой близък, че всъщност погребва друг човек, съобщи bTV. Според окръжната прокуратура размяната е станала в местната болница.

 

72-годишинят мъж починал в болницата в Добрич на 28 март. Погребението обаче се забавило, тъй като част от близките му живеят в чужбина. „Казахме да се замрази, като дойдат нашите хора ще го вземем“, заяви Наталия, племеница на починалия.

 

Починалият е мюсюлманин. Въпреки това тялото му било затворено в ковчег. Причината е, че е бил с положителен тест за COVID-19. Близките помолили ходжата да направи снимка на родственика им, тъй като бил единственият, допуснат до тялото в болницата.

 

„Заровихме трупа, даже много малко остана да се свърши, и шуреят ми отиде при ходжата и му каза – нали, както се разбрахме, да ми покажеш една снимка. Показва я, съвсем друг човек е – не е нашият баща. И вика човекът – спирайте, това не е нашият баща!“, разказа Маздъм Мехмед, зет на починалия.

 

Обадили се в болницата, а оттам им казали да върнат трупа на починалия. Наложило се да го извадят от гроба.

 

Все още обаче не е ясно къде е техният близък.

 

От болницата са информирали институциите и отказват коментар до приключване на проверката. От Окръжната прокуратура казаха, че е станала размяна между двама починали, които били със сходни имена.

 

Близките пък настояват, независимо от причината за смъртта, да могат да разпознаят починалите си родственици. „Защо не дават да разпознае един човек от нас да влиза, пак с техните дрехи. Няма проблем, ами след дъжд качулка вече. След като дядо ми се изгуби, вече и те не го знаят къде е. А сега казват – като го намерим за разпознаване ще идвате“, обясни Сюлейман Мехмед, внук на починалия.

 

С помощта на криминалисти историята се разплита, съобщи Нова тв. „Едва днес открих в Балчик, в гробищата, баща ми“, споделя Метин Ахмет, син на починалия. Оказва се, че тялото на Исмаил Хюсеин е разменено с друг починал от COVID-19 – Ислям Хюсеин, и е погребано в понеделник. Днес то отново беше извадено и върнато в Добрич.

 

От Окръжна прокуратура – Добрич съобщиха, че няма извършено престъпление. Директорът на многопрофилната болница отказа коментар, преди да приключи вътрешната проверка по случая.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК