БългарияНа ФокусПоследни новини

Северна Македония – българска работа

Автор: Виктор Блъсков

Ама защо пак залитат по ВМРО-ДПМНЕ и антибългарската риторика, как пак успяха да ги излъжат? Ама, те всичките, дето сега мразят България, са с български произход? Нали уж искаха в Европейския съюз, нали направиха цялото това усилие с името? Нямат ли по-важни въпроси за решаване, държавата им изчезва, албанците ги превземат? Те глупави ли са? 

Да, забавно е да се възмущаваме на Северна Македония, защото всички тайно се радваме, че каквото и да правим, поне те ще са по-зле от нас. Обаче някой от нас с достатъчно акъл и историческа памет да знае каква точно е разликата между България и Северна Македония и колко близо е до 0, дали се е запитвал – ами, ние не изглеждаме ли по същия начин отстрани? Дали пък държави като Гърция, Турция, Румъния, Хърватия, Сърбия не ни гледат, не ни се чудят и не си викат същите неща, докато тайно се радват, че колкото и зле да са, поне няма да са по-зле от нас.

Защото същото, разбира се, важи и за нас – пак залитаме по едно и също, с едно и също безсмислено говорене. Пак всички, дето ще сменят “лошите”, всъщност са от “лошите”, както всички върли антикомунисти се оказват от такъв произход, а всички анти-европейци се оказват бивши фенове на всичко европейско. Пак и ние правим геополитически избор и след 10 години решаваме, че не ни харесва. И ние имаме по-важни въпроси за решаване, но се занимаваме с това кой ни е симпатичен и кой не. 

Ама… българска му работа.

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button