ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Шефът на Bosch: двигателите с вътрешно горене ще останат още десетилетия

Дали краят на двигателите с вътрешно горене наистина наближава? Шефът на Bosch Щефан Хартунг има категорично мнение по въпроса.

Пътят до бъдещето без вредни емисии при автомобилите ще бъде по-дълъг от очакваното. Шефът на Bosch Щефан Хартунг прогнозира, че през следващите няколко десетилетия необходимостта от двигатели с вътрешно горене няма да намалее. Въпреки теоретичните сценарии, според които производството в световен мащаб на 90 милиона екземпляра ще обърне ситуацията в полза на електрическата мобилност, Хартунг вижда като реалистичен период от поне 30 до 35 години, за да бъдат изцяло електрифицирани глобалните флотилии от автомобили.

Актуалното производство на автомобили с двигател с вътрешно горене и необходимостта, удвоява според Хартунг необходимото време за прехода. Също така според Хартунг съществува и необходимост за продължаване на усъвършенстването на технологията на двигателите с вътрешно горене в Германия, тъй като не е правилно международните клиенти да бъдат принуждавани да се отказват. Хартунг посочва и ограниченията, които съществуват за някои видове машини, като селскостопанските например, които заради голямото си потребление на електроенергия и продължителното време на експлоатация не могат да бъдат електрифицирани.

Електрическата мобилност ще продължи да бъде разрастващ се пазар, макар, че напредва с по-бавни стъпки в сравнение с очакваното. Хартунг не смята, че целта на ЕС за спиране на двигателите с вътрешно горене е ранна и подчертава, колко е важно да бъдат поставяни цели във връзка с климата.

Източник: About AUTO BILD

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button