МненияНа ФокусПоследни новини

Шкварек: Няма проблем с полицейските убийства. Има сериозен проблем с битовата престъпност.

Нередактиран текст от Фейсбук страницата на Кристиян Шкварек:

Кое трябва да ни тревожи повече – полицейските убийства или генералното насилие в обществото ни?
Отговорът е очевиден – въпреки внушенията на либералите България НЕ Е страна, в която има проблем с полицейските убийства. Не, не живеем на място, където това е често срещано. Напротив, те са почти несъществуващи. Колкото и да им се иска на някои хора да се изживяват като борци за социална справедливост от САЩ, тук такъв проблем няма. „Black Lives Matter“ няма как да изкарате от всеки случай, колкото и да се пънете.
За сметка на това има сериозен, и растящ, проблем с битовата престъпност. С гетоизацията. С насилието над възрастните. С насилието по селата. С трафика на жени, мигранти и наркотици. С гангстерската култура, която се развива сред младите – и да, включително сред българчетата.
Не живеем в „полицейска държава“, не се опитвайте да се изкарате отново борци срещу статуквото. Балансът у нас е силно в другата посока – към безправието, анархизма, ненаказаното престъпление и непредотвратеното насилие.
Е, освен този път. Този път беше предотвратено. Поздравления за полицая, ако трябва ще протестираме в негова защита, но няма да дадем още един „курбан“ на НПО-тата, който да разнасят по съдилищата с години.

Подобни статии

Back to top button