МненияНа ФокусПоследни новини

Шкварек: Това беше грубо прекрачване на правомощията на премиер на републиката.

Автор: Кристиян Шкварек

За мен това, което Денков направи преди малко е по-фрапантно от всичко друго в досегашните преговори. Това беше грубо прекрачване на правомощията на премиер на републиката.
България не е влязла във война. Тя не е нападната. Атомната централа е наред. Защо, тогава, този сламен човек се обръща извънредно, в 20:00 ч вечерта, по Националната телевизия? С какво спешно и касаещо държавността ни занимава излъчения за министър председател на всички българи?
С нищо. С тясно партийната нужда на ППДБ да отговарят на ГЕРБ, да им прехвърлят вината за изборите и, за пореден път, да се надцакат. Ама акад. Денков – това са си ваши, партийни нужди и цели, а не нещо, което заслужава извънредно обръщение на премиера на републиката пред целия народ.
Цялата сага с разтурването на Сглобката започна, когато ППДБ настояха да вземат поста външен министър, за да имат – по собствените им думи, чисто партиен излаз към Европа. Същата сага завършва с употребата на поста премиер и обръщението му към целия народ за също толкова дребни, чисто партийни цели.
Тези хора са най-жалкото подобие на държавници в новата ни история. Дребни мошеници, крадци и опортюнисти. Задължително е никога, ама никога повече да не се докопат до власт. Всяка управленска конфигурация, която изключва ППДБ или друга производна на „демократичната общност“ партия е за предпочитане.

Подобни статии

Back to top button