БългарияНа Фокус

Шофьор блъсна демонстрант в центъра на София, защото протестът не бил мирен (ВИДЕО)

Нарежение на снощния двадесети протест срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Отново се стигна до блокади на ключови кръстовища в столицата, което пък изнерви шофьор, който блъсна протестиращ.

 

Инцидентът се случи около 22 часа на кръстовището на Ректората на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Група протестиращи веднага наобиколиха автомобила, наложи се да бъде осигурен и кордон от полицията, за да не пострада самият шофьор.

 

По настояване на протестиращите му бяха направени тестове за алкохол и наркотици. Резултатите от тях са отрицателни.

 

 

Шофьорът твърди, че е компютърен инженер, който също е протестирал предишните дни, но според него този протест не е мирен.

 

ШОФЬОР, БЛЪСНА, ПРОТЕСТИРАЩ

 

Той заяви, че не е блъснал нарочно демонстранта. Причината за инцидент според него била рязката промяна в позициите на протестиращите.

 

„Аз не съм нито пил, нито дрогиран. Направиха ми тестовете и всичко беше изрядно. Моите документи са изрядни. Защо да бъда задържан?“, каза пред журналистите и пред камерите на мобилните телефони на няколко демонстранти шофьорът.

 

Пострадалият протестиращ пък се оплакал от болки в крака. Той бе прегледан в болница и освободен. Сагата завърши след катошофьорът и пострадалият си стиснаха ръцете.

 

 

КАКВО СЪОБЩИХА ОТ ПОЛИЦИЯТА

 

След 22 часа възникна напрежение на кръстовището пред Софийския университет, когато шофьор на лек автомобил се опита да премине, но не беше допуснат от протестиращи. Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ на млад мъж, който по техни думи е пострадал от съприкосновение с автомобила, се казва в съобщението.

 

Той е транспортиран от медицински екип за установяване на състоянието му и след извършен преглед е освободен. На шофьора са взети проби за алкохол и наркотици. И двете са отрицателни.

 

Непосредствено след медицинския преглед, мъжът се е върнал пред Софийския университет. След разговор с шофьора на автомобила е станало ясно, че двамата нямат претенции един към друг. Задачата на полицейските екипи на място е била свързана единствено с опазване на реда и спокойствието.

 

Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации, се казва в заключение на официалната информация.

 

За 20-и пореден ден протестиращи се събраха най-напред пред сградата на президентството с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

 

По-късно протестно шествие премина по ул. „Раковски“ и спря за малко пред Представителството на ЕК в България, след което продължи към Орлов мост и по-късно – към Софийския университет.

 

Мъж преби жена си до смърт. Излъга, че падала по време на разходка

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button