You are currently viewing Скандалите в ДКК продължават: Министър Везиева защити уволнения директор и поиска оставките на други трима
кадър: БНТ

Скандалите в ДКК продължават: Министър Везиева защити уволнения директор и поиска оставките на други трима

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева иска оставките на трима директори от съвета на Държавната консолидационна компания. Новината идва ден след скандалното уволнение на изпълнтелния директор Ваня Караганева заради множество извършени нарушения за милиони лева за по-малко от месец на длъжността.

 

 Везиева иска оставките на тримата директори – Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска – именно заради това уволнение на изпълнителния директор. Според икономическия министър решението на Съвета на директорите е „желание за запазване на стария модел на непрозрачна работа в ДКК“, както и опит да бъде компрометирана дейността на министерството.

 

По думите на Везиева събранието на Съвета на директорите е било проведено без другите двама членове, които не са били уведомени по надлежния ред. Тя категорично защити действията на Караганева с думите, че в следствие на тях няма настъпили щети за държавата, а „нейната експертиза е доказана и това се вижда от автобиографията й“.

 

Припомняме, че в понеделник от ДКК разпространиха своя позиция, в която се съобщаваше за уволнението на Ваня Караганева заради „редица противозаконни действия и безотговорни бездействия“.

 

Тя сключила договор за над 1 млн. лева с нова адвокатска кантора. Според съобщението на ДКК Караганева е подписала и декларация с невярно съдържание пред Търговския регистър и взела решение за смяна на обслужващата банка на компанията.

 

След новината, че министър Везиева иска оставките на трима директори заради уволнението на Караганева, от ДКК изпратиха ново съобщение до медиите, в което защитиха решението си.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК