You are currently viewing Скръб в Скопие: Хора се събраха около офиса на фирмата собственик на автобуса, полиция отцепи района

Скръб в Скопие: Хора се събраха около офиса на фирмата собственик на автобуса, полиция отцепи района

Граждани на Скопие се събраха пред офиса на фирмата собственик на катастрофиралия у нас автобус – „Беса Транс“, съобщава Агенция МИА. Полиция отцепи района, за да се избегнат размирици. 

 

Част от хората, събрали се на мястото, са близки на загиналите и ранените. По думите им не могат да се свържат с тях и очакват информация от собственика на автобуса. 

 

 

Агенцията обаче бе заключена и се очаква част от мениджърите да дойдат на работа, въпреки че обявеното работно време е от 9 часа.

 

„Беса транс“ е агенция, която често организира екскурзии за македонци до Истанбул, особено когато се събират повече почивни дни в страната. Тя функционира от 2011 г., а от 2019 г. неин управител е 30-годишният Аздрен Дубери, македонски гражданин от албански произход. 

 

Въпреки че официално по регистрация седалището й е в Кюстендил, агенциятаима офиси в Скопие и няколко града в Северна Македония.

 

Общо четири автобуса с екскурзианти на „Беса Транс“ са пътували от Истанбул към Северна Македония тази нощ. Рейсът, който катастрофира и се запали на магистрала „Струма“, е бил последният в колоната. Според свидетели, малко преди тежкия инцидент, автобусът е спрял за почивка на бензиностанция, която е на около 20 минути път от участъка при разклона за село Боснек.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК