You are currently viewing Слави Трифонов: Лъжа е, че ИТН е виновна, че няма правителство
снимка: Скрийншот Фейсбук Слави Т. Трифонов

Слави Трифонов: Лъжа е, че ИТН е виновна, че няма правителство

Нова порция критики и обвинения в разпространяване на лъжи отправи лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов от страницата си във Фейсбук. Той обвини политолози и анализатори за това, че смятат, че формацията му носи основната вина за несъставянето на кабинет в рамките на 46-ото Народно събрание. В последните дни бяха публикувани редица социологически проучвания, които показаха, че мнението на обществото е именно такова.

 

Трифонов обвини партиите на протеста за това, че не са се съгласили да подкрепят кабинета, предложен от ИТН.

 

Ето какво написа Трифонов:

 

„Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

 

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

 

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

 

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован – това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

 

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното – истината.

 

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС – ей, тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

 

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

 

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

 

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии – 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

 

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.“

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК