You are currently viewing След гонка с полицията: Арестуваха кмета на Ахелой
Снимка: Фейсбук страница на Кметство Ахелой

След гонка с полицията: Арестуваха кмета на Ахелой

Арестуваха кмета на поморийското градче Ахелой заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Иван Георгиев остана в ареста за 24 часа, след като не спрял на подадения от полицаите сигнал. По неофициална информация на NOVA към тази сутрин кметът вече е освободен.

 

Около 16 ч. в събота полицейски патрул забелязва криволичещ автомобил, който бил управляван от Георгиев. Подаден е сигнал за спиране, но градоначалникът не се съобразил с полицейското разпореждане. Той подминава патрула и се опитва да избяга. Последвала гонка, след която автомобилът на кмета е спрян.

 

По неофициална информация Георгиев се държал арогантно и не предоставил документи за самоличност и шофьорска книжка. Именно заради това той е бил арестуван. Отказал е да даде и проба за алкохол.

 

Задържан е на ул.“Елхово“ и отведен с патрулния автомобил, съобщиха очевидци.

 

От полицията обясниха, че глобата, която ще получи Георгиев е до 2 000 лева. Книжката му ще бъде отнета за срок от две години. 

 

В случая обаче става въпрос само за административно санкция, която няма да му попречи да продължи да бъде кмет. Ако бе тестван и дрегерът бе отчел над 1,2 промила, рискуваше да бъде осъден, макар и условно и мандатът му да бъде предсрочно прекратен. В подобна ситуация преди време попадна и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

 

„Добре съм. Няма нищо вярно в това, което казвате. Сега съм си вкъщи, цял ден си бях у нас“, каза Георгиев по телефона, потърсен от Флагман.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК