След среща с Борисов: Няма да има протест на превозвачите

След среща с Борисов: Няма да има протест на превозвачите

Превозвачи и правителство се договориха за тримесечен тестов период на тол системата след среща при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Тестовият период влиза в сила от първи март. Протестите им се отменят, но стачната готовност остава.

 

През юни тази година ще се състои нова среща между двете страни, на която ще бъдат обсъдени цените на превозите на тол системата – за това се договориха още превозвачите с премиера Борисов.

 

На срещата стана ясно, че в следващите 3 месеца камионите ще се движат по тарифите, предложени от превозвачите, а второкласните пътища ще отпаднат.

 

„Другата седмица ще имаме среща, за да обсъдим това, което може да се направи за следващия програмен период. Досега браншът беше изключен от възможност за участие в програмите. Имаме потвърждение за инкриминирането на нерегламентирания превоз”, заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

 

„Изтъкнахме пред премиера всички наши опасения и изложихме аргументите си по отношение на функциониране на тол системата. Срещнахме разбиране. Ние също поехме ангажимент до 1 март да осигурим всички условия, за да заработи тол системата“, поясни Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.