You are currently viewing Сменят председателя на ДАНС, за останалите служби още не се знае

Сменят председателя на ДАНС, за останалите служби още не се знае

Служебното правителство прие решение, с което предлага на президента Румен Радев, да издаде указ за освобождаването на председателя на ДАНС Димитър Георгиев и назначаване на негово място на Пламен Тончев. Това съобщи след днешното заседание на Министерския съвет служебният премиер Стефан Янев. 

 

Той уточни, че мотивите за това предложение са действията на Георгиев, с които той е уронил престижа на службата. 

 

„С поведението си този председател създаде прецедент, с което накърни престижа на службата и се създаде предпоставки да се смята, че извършва политически мотивирани действия“, мотивира решението Янев.

 

Пламен Тончев бе представен от служебния премиер като дългогодишен служител на Агенцията и директор на регионална структура на ДАНС.

 

Запитан ще има ли уволнения в ръководствата и на останалите служби, той отказа да отговори конкретно. 

 

„По отношение на другите представители на служби, когато вземем решение, ще ви информираме“, каза Стефан Янев. 

 

В отговор на въпрос по отношение на критиките, че рокадите в службите и институциите нямат нищо общо с гарантирането на честния вот, премиерт каза:

 

„Опитваме се да освободим държавата от незаконосъобразни практики и действия. Институциите да работят в обществен интерес по спазване на законите и правилата. Ако това е обвинение, че правим нещо грешно за държавата, готов съм да поема тази отговорност“, заяви служебният премиер.

 

Той съобщи още, че ще бъдат сменени и останалите четирима областни управители. В областите Варна, Добрич, Силистра и София за временно изпълняващи дейността областен управител бяха назначени заместниците на вече освободените титуляри. 

 

Очаквайте подробности!

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК