Любопитно

Собственик на ресторант приготвя безплатна храна за всяко бездомно куче, което го посети

Преди пет години, неочакван клиент се отбил в ресторанта на Джерардо Ортис, в Перу. Било бездомно куче, в очите й се четяло глад. Ортис лесно би могъл да отпрати кучето. Но той не го е направил. Вместо да го изгони му приготвил безплатна храна.

Същата вечер Ортис предложил на кучето безплатна храна, направена специално за нея. И така започнала една очарователна традиция, която продължава и до днес.

Всяка вечер оттам нататък гладното куче е ходило и получавало безплатна храна от ресторанта на Ортис. Но не отнело много време, за да се чуе за добротата и щедростта на Ортис сред общността на местните бездомни малки. С този първи посетител започнали да пристигат още кучета – и Ортис ги посрещал с безплатна храна.

До ден днешен многобройни бездомни кучета пристигат пред вратите на ресторанта на Ортис всяка вечер. Много от тях са редовни „клиенти“, докато други са за първи път – всички се надяват да напълнят корема си благодарение на добротата на собственика.

Докато Ортис работи, той поглежда нагоре и вижда лицето на ново куче отпред – чакайки учтиво, за да провери дали слухът, че там се предлага безплатна храна е верен. Винаги е така.

„За мен те са най-добрите клиенти“, казва Ортис

А неговите човешки клиенти приемат този жест с отворени сърца. Вдъхновени от мъжът с добро сърце, те често носят храна за гостуващите кучета.

„За щастие нашите клиенти реагират добре на кучетата“, казва Ортис. „Те са привързани към тях.“

В крайна сметка сладката рутина на Ортис за хранене на всички бездомни кучета, които го посещават, е нещо повече от това да ги предпази от глад. Това им дава да разберат, че животът им има значение – истина, която Ортис с удоволствие им доказва всеки ден.

„Те не ни плащат с пари, но ни плащат със своето щастие и размахване на опашки“, казва Ортис.

„Те са много благодарни и ние се радваме да даваме повече, отколкото да получаваме. От дете обичам животните и майка ми винаги ни учеше да помагаме на другите, както на хората, така и на животните. Тя е моето вдъхновение.“

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

От животните с любов: Улична котка спасява живота на изоставено бебе в Русия

 

Подобни статии

Back to top button