БългарияПоследни новини

Спасиха британец, ударен от мълния у нас

Спасиха 41-годишен англичанин, ударен от мълния в Пирин. Инцидентът е станал над местността Попина лъка над Сандански в петък.

Вчера следобед около 14:30 часа в централата на Планинската спасителна служба постъпва сигнал за поразен от мълния човек в района на Бъндеришка порта в Пирин Веднага се организира екип от ПСС Сандански, който тръгва към него. В последствие се оказва че пострадалият е в района на Винарска порта. Намерен е в Чайрския циркус.

Свален е до болницата в Сандански от планински спасители, след обработка на раните му е транспортиран за клиниката по изгаряния на Пирогов. Линейката към София е потеглила около 19 часа.

Мъжът е бил със загуба на слуха, обгарянията са по ръцете, краката, и гърба. От ПСС съобщиха, че мълнията е пробила през главата и е излязла през десния крак на пострадалия.

„Беше уплашен, обгорял, почти без дрехи, наранявания по главата“, разказва Кристиян Урумов от Планинската спасителна служба пред Нова телевизя.

По думите му мъжът е бил сам около 3 часа в планината, след като е ударен от мълнията.

„Обясняваше, че мълнията го е ударила и е излязла през ръцете. Краката му бяха обгорели, предполагам, че през тях е излязла“, обясни Урумов.

Мъжът е имал 2 телефона в себе си. Единият е изгорял, но вторият е останал здрав и така е успял да се обади за помощ.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кристиян Бойков проговори за хакерската атака

Подобни статии

Back to top button