Последни новиниСвят

Спешно затягане на мерките в Гърция след скок на заразените от коронавирус

Гръцките власти решиха да върнат някои от мерките върху дейността на ресторантите, нощните клубове и баровете след рязък скок на новозаразените с коронавируса, които достигнаха близо 1800 през изминалото денонощие, съобщава Ройтерс, на която се позова БТА.

 

„На практика от 8 юли ресторантите, баровете, клубовете и увеселителните заведения ще работят само със седящи клиенти и в съответствие с определените правила за капацитета“, заяви заместник-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас.

 

Той посочи на извънреден брифинг, че нарушителите са изправени пред тежки глоби, включително спиране на дейността им.

 

„Спешните мерки целят да овладеят разпространението на вируса сред младите хора, така че всички ние да имаме по-свободно, но по-важното – безопасно лято“, добави той.

 

Гърция регистрира 1797 нови случая на коронавирусна инфекция през последните 24 часа, два пъти повече от предишния ден, когато бяха потвърдени 801 нови случая. Починаха още 8 души.

 

От началото на пандемията са регистрирани 429 144 случая, а 12 754 души са починали.

 

По този повод бе обявен спешен брифинг на заместник-министър Никос Хардалиас, който обяви спешните мерки.

 

ПО 150 ЕВРО ЗА ВАКСИНАЦИЯ

 

„Държавата мотивира младите хора да се ваксинират с по 150 евро. Частният сектор стимулира служителите си с между 500 и 1000 евро. Тези суми вече се изплащат”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” проф. Йоаким Каламарис,университетски преподавател, предприемач и бизнес анализатор.

 

По думите му средствата, които държавата дава на младите срещу имунизацията, са под формата на ваучери, които могат да се осребрят или да се използват за почивка или друга желана от тях услуга. Причината за мярката е скок на случаите на заразени с COVID-19 в страната.

 

„Има хора, които вече са се ваксинирали и в момента се чувстват пренебрегнати от мерките, предложени от правителството, за да се увеличи броят на имунизираните”, посочи професор Каламарис.

 

Двама журналисти и фотограф са били задържани в София

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button