You are currently viewing Спецпрокуратурата иска имунитета на депутат от ДПС

Спецпрокуратурата иска имунитета на депутат от ДПС

Специализираната прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов. Той е подсъдим в Специализирания наказателен съд за търговия с влияние, съобщава в. „24 часа“.

 

Аврамов и двама негови помагачи се явяват пред Темида за това, че през 2012 г. са поискали от земеделеца Светослав Илчовски 220 хил. лв. и право на ползване на земеделски земи, за да се решат проблемите му с областната земеделска служба в Монтана. Тогава Аврамов беше арестуван с подкуп от 100 хил. лв. след сигнал на Илчовски, който нашумя през тази година с разкритията си в комисията за ревизия, ръководена от Мая Манолова в два поредни парламента.

 

През 2012 г. Димитър Аврамов беше депутат от ГЕРБ, но след ареста го изключиха и оттогава се явява като водач на листата на ДПС в Монтана.

 

С определение от 1 декември 2021 г. Специализираният наказателен съд е спрял наказателното производство срещу Аврамов заради имунитета, който е придобил за пореден път като народен представител. Продължаването на делото е възможно само с разрешение на Народното събрание или негово писмено съгласие.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК