На ФокусПоследни новиниСпорт

Стилиян Петров може да измести Бербатов като основен претендент за шеф на БФС

Стилиян Петров може да бъде новият основен кандидат за шеф на БФС, съобщава 19 минути. Той би изместил Бербатов, тъй-като е по-приемлив политически кандидат с умерено поведение и напълно чиста репутация.

Проблемът на Бербатов е, че свързан с него човек стана организатор на погрома, заявен като мирен протест против сега управляващите БФС в София миналия месец, както заяви бившият спортен министър Красен Кралев. Тясното сътрудничество на благоевградчанина с друг ресорен ексминистър – Радостин Василев, който е еднакво недолюбван от всички политически сили по различни причини, но най-вече от ППДБ, чийто водач на листа беше, но напусна с мегаскандал, а е и разследван за отправяне на заплахи, е още един голям минус за него. И управляващите, и опозицията са твърдо против каквото и да било сътрудничество с такива хора.

На този фон Стилиян Петров няма нито едно нещо, за което някой би могъл да се хване и да не го подкрепи като кандидат: голяма футболна кариера у нас и в чужбина, безукорно поводение на терена и извън него, нито един конфликт, управленски и организаторски умения, доказани с развиването на неговата фондация и благотворителните мачове, които организира при огромен успех.

Той е много по-балансиран от Бербатов, който си позволи доста публични изпускания на нерви, изрече думи, които стресират международните организации, както и допусна ангажиране с различни хора, в това число и от бизнеса, с нееднозначна репутация.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Теглят жребия за Евро 2024 по футбол

Подобни статии

Back to top button