You are currently viewing Стойка Кръстева сложи край на състезателната си кариера
кадър: БНТ

Стойка Кръстева сложи край на състезателната си кариера

Златната ни медалистка в бокса от Токио Стойка Кръстева слага край на състезателната си кариера. Това съобщи лично тя в социалната мрежа. Като мотив тя посочва желанието си да обърне повече внимание на съпруга и семейството си, както и факта, че вече е късно да започва подготовка за световното първенство през декември. 

 

Ето какво написа Кръстева:

 

„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, пише Кръстева. 

 

35-годишната гордост на българския бокс вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си, съобщава gong.bg

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК