БългарияПоследни новини

Свлачище затрупа част от пътя Симитли-Кресна

Кално свлачище от 200 кубически метра се изсипа и вече осем часа затруднява движението по ГП Е-79 в Кресненското дефиле, съобщава БГНЕС.

За трети път през последните 10 години, в следствие на пороен дъжд върху пътя се свличат кал и пръст, от дълбоко дере в Крупнишката планина.

свлачище
снимка: Flashnews

Инцидентът е станал към 23 часа в събота вечерта, откъм входа на дефилето от село Крупник. От 23 часа до 7 часа сутринта пътя се разчиства от фадроми, което е трудно, защото се изгребва кал.

През това време движението се пропускаше на етапи, тъй като рано сутринта в неделя трафикът в посока Гърция е особено интензивен.

свлачище
снимка: Flashnews

Пътят вече е почти разчистен, на място е и директора на областно пътно управление инж. Иван Кунев, който отказа изявление. Движението се регулира от сигналисти на пътно поддържащата фирма и е частично спирано през нощта.

Временно движението по път I-1 Симитли – Кресна от км 382 до км 390 се осъществява в една лента поради свлачища по пътното платно. Регулира се от Пътна полиция, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Временно е ограничено и движението в двете посоки по пътя Пазарджик – Пловдив в района на Мало Конаре поради ПТП . Движението се регулира от Пътна полиция. Обходният маршрут е през с. Огняново.

Опасни жеги в 19 области, от понеделник – по-хладно

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button