СЗО: „Ремдесивир“ не помага при лечение на COVID-19
снимка: Unsplash

СЗО: „Ремдесивир“ не помага при лечение на COVID-19

Световната здравна организация развенча сведенията, че препаратът „Ремдесивир“ помага при лечение на коронавирус. Новината съобщи „Файненшъл Таймс“, базирайки се на проучване на организацията. 

 

„Междинните резултати от клиничното изследване „Солидарити“, координирано от СЗО, сочат, че приемът на ремдесивир, хидроксихлорохин, лопинавир/ритонавир и интерферон оказва слаб или никакъв ефект на показателя смъртност в течение на 28 дни или болничния курс н лечение от COVID-19 на хоспитализирани пациенти“, констатират от СЗО.

 

Изследването „Солидарити“, което обхваща пациенти в над 30 страни, изучава ефекта от лечението с тези препарати на показатели като смъртност и продължителност на престоя на пациенти в болница, допълва БТА.

 

Проучването е установило, че нито едно от леченията не е „повлияло съществено на смъртността“ и не е намалило необходимостта от обдишване на пациентите.

 

Припомняме, че българското правителство вече отдели 2.1 млн. лева за закупуване на 2500 флакона от лекарството. И в момента препаратът се прилага върху болни от инфекцията у нас, съобщи здравият министър проф. Костадин Ангелов. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК