БългарияНа ФокусПоследни новини

Тагарев и Денков уверяват: България няма намерение да изпраща военнослужещи в Украйна

България не обсъжда, няма намерение да изпраща, няма намерение да обсъжда изпращането на български военнослужещи в Украйна. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на изслушването в Народното събрание. Не сме обсъждали двустранно споразумение в сферата на сигурността с Украйна, добави министърът.

Междувременно премиерът Николай Денков заяви, че няма да бъдат изпратени български военнослужещи в Украйна докато той е на поста министър-председател. Той ще подаде своята оставка до края на другата седмица, за да осъществи ротацията с ГЕРБ.

Депутатите изслушват Николай Денков и Тодор Тагарев  заради казаното от премиера по време на посещението му в Украйна, че България ще обсъди подписването на двустранно споразумение за сигурност с Киев, както и за международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж. Изслушването е по искане на „БСП за България“.

Френският президент Еманюел Макрон заяви преди дни, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап „няма консенсус“ за подобно решение, предаде Франс прес. „Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по официален, приет и одобрен начин. В дългосрочен план обаче нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война“, обясни френският президент в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж.

„Срещата в Париж беше работна среща за обмен на мнения. Тя не е била предвидена да взема решения и да подписва каквито и да е било документи. Аз няма какви документи да подпиша на тази среща“, обясни Тагарев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Квестори изведоха депутата от ПП-ДБ Манол Пейков от залата, „Възраждане“ го обвиниха, че е пиян и не се е къпал

Подобни статии

Back to top button