BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Терзиев не е доволен от номинациите на временните ръководители на общинските дружества

“Видяхме първа част на едно безобразно решение, утре чакаме да се довърши грозната пиеса, на която сме свидетели и на която не можем да бъдем безразлични”, това заяви кметът на София Васил Терзиев.

Той даде извънреден брифинг съвместно с общинските съветници от ПП-ДБ-СС след успешно приетия доклад на общинските икономическа и инженерна комисии за избора на временни ръководства на шест общински дружества – Топлофикация, всичките транспортни оператори и Софинвест.

“С лека ръка днес се гласува доклад за смяна на ръководствата на шест от най-важните общински дружества в града ни, управляващи 3 млрд. лв. За един ден да се запознаем с доклад от 120 стр., за да може ръководителите да бъдат сменени с 30 човека, за които – ако питаме общинските съветници какво знаят за тях, ще се покаже, че не знаят нищо”, смята Терзиев.

Той определи процеса по номинираните временни ръководители като “абсолютно непрозрачен” и “без един аргумент”.

Борис Бонев, общински съветник от ПП-ДБ-СС, пък определи ГЕРБ и БСП като партийни и политически терористи. “Икономическите интереси ги събраха. Всеки път, когато се гласуват пари, БСП са с ГЕРБ”, коментира Бонев.

Докладът за избор на временни ръководители на шестте общински дружества се очаква да бъде гласуван утре на редовната пленарна сесия на Столичния общински съвет.

Вносителят Карлос Контрера обясни, че предложените временни фигури са хора с опит в Столична община, в националната власт и в търговски дружества.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

След ГЕРБ и ПП-ДБ отказаха преговори с ДПС

Подобни статии

Back to top button