БългарияНа ФокусПоследни новини

Тома Белев заплаши: Имам 110 начина да накарам ГЕРБ да махнат Мария Габриел

„Имам 110 начина да накарам ГЕРБ да махнат Мария Габриел.“

Това твърди настоящият съпредседател на „Зелено движение“ и бивш заместник министър на екологията Тома Белев. В затворена група във Фейсбук, където зелените обсъждат за какво и как ще действат, той се хвали пред негови последователи, че „имам 110 начина да накарам ГЕРБ за две седмици да поискат да свалят Мария Габриел от поста вицепремиер“, пише „ЕкоНовини“.

Въпреки че „Зелено движение“ е част от управляващата коалицията, Белев е недоволен, защото не е министър или заместник министър, каквито лични амбиции има. Това е и  причината непосредствено след като стана съпредседател на „Зелено движение“, еколозите да  свалят политическото си доверие от Юлиян Попов. Опитът на Белев и компания да махнат настоящия министър е, защото зелените отново искат да се върнат в Министерството на околната среда и водите.

Постът на Белев е ясен знак, че зелените ще се опитат по някакъв начин да рекетират преди ротацията, може би с компромати срещу Мария Габриел, за да се доберат отново до бюджета и влиянието, с които разполага министерството.

Изявлението  на Белев  е от 4 декември, няколко дни след като е избран за съпредседател на „Зелено движение“, се посочва в публикацията.

На 19 ноември миналата година, след многомесечни скандали и взаимни обвинения за финансови измами, на конгреса на зелените, дългогодишните съпредседатели Владислав Панев и Добромира Костова са отстранени от всички постове в партията. На тяхно място са поставени Тома Белев и Даниела Божинова, депутат от квотата на еколозите в Коалицията „ПП-ДБ“.

Всъщност „Зелено движение“ вече е превзето от кръга на Белев и Сандов, твърди изданието.

Партията „Зелено движение“ е с изключително ниска електорална подкрепа – под 0,4%. За зелените обикновено гласуват не повече от 17 -18 000 избиратели. Заради участието на еколозите в съмнителни финансови схеми, нагласени обществени поръчки и рекета върху инфраструктурните проекти в България, има силен обществен неприязън и непоносимост към зелените. Вместо да добавят гласове към ДБ, те повече отнемат, защото хората им нямат доверие. Благодарение единствено на факта, че поради конюнктурни съображения, зелените бяха вкарани в коалицията „Демократична България“, те успяха да се уредят с депутати, министър и зам. министър на екологията в кабинета на Кирил Петков. Така те управляваха ресурс от 3 милиарда лева.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ПП обмислят Лорер и Ицо Хазарта в листата за европейските избори

Подобни статии

Back to top button