БългарияПоследни новини

Томов за убийството на внука си в Мездра: Задържаният е бракониер, смазвал оръжието си

Мездра не спира да се вълнува заради смъртта на 8-годишното момче, което загина и бе намерено на улицата. Семейството на детето настоя за най-тежкото наказание за извършителя. Дядото на жертвата – бившият депутат от БСП и лидер на партия „Рома“ Тома Томов заяви, че все още не може да намери обяснение за случилото се, предава Дир.бг. По думите му има опит за прикриване на престъплението и разследващите органи трябва да изчистят фактологията по случая.

 

„Опит за прикриване на престъплението има от семейството, не само от самия извършител. Злият дух в това семейство е майката. В разговори с приятели след случая разбрах, че тя командва, тя дава съвети. Трябва да се установят телефонните разговори в този период и какви указания са давани“, каза дядото пред бТВ и уточни, че жената също трябва да бъде задържана.

 

Томов, който е юрист, коментира, че не знае дали двете деца са били сами преди смъртта на внучето му, но има информация, че бащата на другото момче се занимава с бракониерство и редовно ходи на лов.

 

„В този петъчен ден, той винаги си е смазвал оръжието и го е подготвял за лов – около 16 и 17 ч. Не знаех, че този човек има арсенал от оръжия. Ще попитам окръжния прокурор дали оръжията са намерени, защото аз имам информация, че са дали възможност на семейството да се укрие арсеналът от оръжия“, каза още той допълни, че не знае точно с какво оръжие е извършено престъплението.

 

Според дядото версиите за случилото се са две – оставено без надзор оръжие или възпроизвеждане на изстрел при почистване.

 

„Ако случаят беше класически – двете деца си играят, едното прострелва другото. Най-добрият вариант щеше да бъде, ако се обадят в полицията и се опитат да дадат първа помощ. Дотук деянието не е толкова зловещо, но последващите действия са нечовешки. Да се изкара детето навън, да се симулират други неща, за да се прикрият следите“, обясни дядото, който още вчера подчерта, че то е било съблечено и влачено до улицата.

 

Мъжът категорично отхвърли версията, че до инцидента да се е стигнало след игра с пиратки, защото раните по телцето на детето са били твърде големи.

 

Относно присъствието на жандармерията пред дома на семейството, където е станал инцидентът, Томов заяви, че това е обидно и позорно.

 

105 нови случая на коронавирус у нас, 29 души са починали

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button