На ФокусПоследни новиниСвят

Тръмп: Готов съм за затвор

Доналд Тръмп е готов да влезе е затвора или да бъде поставен под домашен арест, ако съдът реши подобна мярка, но според него обществото в Щатите „никак няма да толерира това“.

В интервю за Fox News бившият президент на Америка коментира решението на съдебните заседатели в случай на доказано фалшифициране на бизнес записи.

„Съгласен съм да вляза в затвора“, е заяви предишния президент на САЩ.

Тръмп е добавя, че приема възможността за такъв изход.

Според политика процесът срещу него създава заплаха от социално напрежение и може да бъде повратна точка за американците.

Съдът в Ню Йорк ще обяви решението си на 11 юли, а за 15 юли е предвидено откриването на конгреса на Републиканската партия, където се очаква Тръмп официално да бъде номинира за кандидат за следващите президентски избори. Политикът смята близостта на тези две дати за умишлено.

„Това е част от играта“, отбеляза той.

Освен това предишният президент е посочил „умишлени нередности“ в процеса от страна на съдия Хуан Мърчан, който отказа някои свидетели на защитата да свидетелстват пред журито.

Журито на окръжния съд в Манхатън призна за виновен Доналд Тръмп на 31 май във фалшифициране на бизнес документи, за да прикрие плащания към порноактриса Сторми Даниелс преди изборите през 2016 г.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Жестока атака с ракети и дронове в Украйна, отговор на американското разрешение за удар по руски цели

Подобни статии

Back to top button