You are currently viewing Тръмп помилва осъдени за убийство и за руската намеса в изборите
скрийншот Фейсбук/ Donald J. Trump

Тръмп помилва осъдени за убийство и за руската намеса в изборите

Американският президент Доналд Тръмп помилва бившия ръководител на кампанията си Пол Манафорт и съветника Роджър Стоун, съобщи Белият дом, цитиран от БГНЕС. Това се случва в последните му дни като действащ президент. 

 

Според пресслужбата на Тръмп с декрета си в сряда той помилва 26 души, а също така намали присъдите на още трима, съобщава Си Ен Ен.

 

Сред помилваните е бившият ръководител на кампанията на Тръмп за 2016 г. Манафорт. Той бе осъден за финансови и данъчни престъпления след разследване от специалния прокурор Робърт Мюлер, който потърси доказателства за намеса, приписвана на Русия, в изборите в САЩ, както и за връзките на Тръмп с Москва.

 

Подобно на Манафорт, Тръмп даде пълно помилване на бившия си съветник Роджър Стоун, който също беше осъден от разследването на специалния прокурор за възпрепятстване на правосъдието.

 

По-рано Тръмп помилва Джордж Пападопулос, бивш служител на предизборния му щаб, който бе осъден за лъжесвидетелстване по време на разследването от специалния прокурор.

 

Бившият телевизионен водещ пледира „виновен“ през 2017-та година, че е излъгал агентите на ФБР за контактите си с Русия по време на разследването за намеса на Москва в президентския вот.

 

И друг мъж, излъгал в хода на разследването на Мюлер, също беше помилван – адвокатът Алекс ван дер Зуаан.

 

В списъка на помилваните от Доналд Тръмп са и четирима американци, които бяха осъдени за убийството на цивилни иракски граждани, докато са работили за частна компания в Ирак през 2007-ма година.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК