You are currently viewing Трифонов: Ако „партиите на протеста“ не подкрепят кабинета на ИТН, това ще бъде предателство

Трифонов: Ако „партиите на протеста“ не подкрепят кабинета на ИТН, това ще бъде предателство

Два дни преди гласуването на кабинета на „Има такъв народ“ лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че ако т. нар. „партии на протеста“ не го подкрепят, това ще означава предателство, спиране на реформите и радост за Бойко Борисов и ГЕРБ.

 

Шоуменът отново изреди приоритетите, които са общи за ИТН, ИБГНИ и ДБ и бе категоричен, че ако правителство няма, ще има нови избори.

 

Ето какво написа лидерът на ИТН в страницата си във Фейсбук:

 

„Подкрепата от така наречените „партии на протеста“ към правителството на „Има такъв народ“ е повече от логична, защото:

 

Първо.

 

Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ.

 

Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Второ.

 

Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Трето.

 

Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Четвърто.

 

Преизчисляване на пенсиите, за да могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Пето.

 

Най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното – държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с Covid -19. Освен това закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Шесто.

 

С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които „Има такъв народ“ води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика.
Така че, ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това.“

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК