You are currently viewing Трифонов: Христо Иванов бил строителен работник, адвокат без клиенти и участвал в тайни срещи

Трифонов: Христо Иванов бил строителен работник, адвокат без клиенти и участвал в тайни срещи

Нова атака на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов срещу съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. В пореден статус във Фейсбук шоуменът припомня добре известни факти от биографията на Иванов в рамките на хипотетичен „сценарий“, в който Иванов е предложен за премиер на ИТН.

 

Ето какво написа Трифонов:

 

„Днес Христо Иванов отново е коментирал биографиите на номинираните министри от “Има такъв народ”. По този повод искам да споделя една хипотеза.

 

Ако “Има такъв народ” беше номинирал за министър-председател Христо Иванов, от „Демократична България“ и кръга около тях щяха да кажат следното:

 

„О, не – не става! Бащата на Христо Иванов е бил член на Българската комунистическа партия. Майката на Христо Иванов също е била член на Българската комунистическа партия. Тя е известна и с един митинг, на който държи пламенна реч в защита на Ахмед Доган, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов.

 

Христо Иванов е бил строителен работник, завършил е право, но не е известно да е работил като адвокат и не е известно да е имал клиенти.
Всъщност, вписан е като адвокат през 2002 г., но поради неплащане на членски внос в Софийска адвокатска колегия е бил глобяван нееднократно и бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия.

 

По-късно единствената му работа е да е в неправителствени фондации и организации.

 

През 2014 г. Христо Иванов става служебен министър и вицепремиер в кабинета на професор Георги Близнашки, виден представител на иблиотекарския кръг, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов.

 

След това става министър и на Бойко Борисов, който е „мутра“ и „част от мафията“, по думите на самия Христо Иванов. Думи, изречени от Иванов преди да се съгласи да бъде… министър на Борисов. След като става министър на Борисов, Христо Иванов казва, че това са смешни неща, употребил е площаден език и с господата Борисов и Цветанов работи абсолютно колегиално.

 

По-късно Христо Иванов участва в тайни срещи за сформиране на нов политически проект. В основата на срещите е бизнесменът Иво Прокопиев, сочен за кадровик и лобист в няколко министерски съвета. В срещите участват и редица съвременни журналисти и анализатори, които днес громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди правителството.

 

По-късно Христо Иванов става един от главните виновници за разцеплението на десните. Разцепление, което оставя всички десни партии извън парламента за срок от цели 4 години.

 

Така че, ако обичат, от „Има такъв народ“ да си сменят кандидата за премиер и да предложат друг.“

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК