БългарияНа Фокус

Цяло имане намериха в мазето на „ало“ измамника от Левски

Голяма сума пари в левове и евро, както и голямо количество златни накити откриха полиция и жандармерия в мазето на Димитър Серафимов – Келеша по време на акцията срещу „ало“ измамниците в Левски. 

„Имаше от пендари до огърлици, гривни и други бижута, които са взети от жертвите на телефонните измами“, разказаха участници в обиска на дома на ромския бос, цитирани от Trafficnews.

В момента униформени претърсват с металотърсачи и двора на Келеша, защото имат подозрения, че там има още тайници, съобщаава изданието. В огромната къща на Серафимов са намерени и иззети и голямо количество пари в левове и евро. Вероятно част от тях са от наследството на бащата на Димитър, чието погребение е било вчера.

Целият клан на Келеша се препитава с телефонни измами от години, а жертвите им са в цяла България. 

Пред полицията обаче братът и жената на Димитър твърдят, че той се прехранвал от заведението, което въртял. Версията им обаче се приема с насмешка дори от местните хора.

Полицаите започнаха да изкарват от двора луксозния автопарк на ромската фамилия, която включва „Мерцедес“, „Ауди А6“ и други лимузини. Очаква се коисията КПКОНПИ да поиска конфискуване на имуществото на ало измамниците.

Сред арестуваните е друг виден телефонен измамник от Левски- Атана Димитров, известен с прякора Майтапа.

Екип на ЧЕЗ пък се възползва от полицейската акция, за да спре тока на къщата на Серафимови заради неплатени сметки. Досега не смеели да го направят заради заканите на ромите. 

Акцията в Левски, която започна по тъмно, продължава с претърсвания и арести. На място е зам.- главният прокурор Иван Гешев и шефът на Националната полиция Христо Терзийски, който по-късно ще дадат брифинг.

Петков: Заплатата у нас скача с по 10% годишно

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button