БългарияПоследни новини

“Турски мекерета!” и “Еничари!”: ВМРО нахлупиха скъсан фес на главата на Тошко Йорданов

От ВМРО причакаха пред президентството представители на “Има такъв народ” след като те върнаха мандата за съставяне на правителство веднага след като той им беше връчен. Воеводите протестираха срещу предложението на хората на Славиу Трифонов да отпадне ограничените за разкриване на до 35 изборни секции в държавите извън ЕС. Според ВМРО това ще облагодетелства вота в Турция.

 

С викове “Турски мекерета” и “Еничари” от партията на Красимир Каракачанов посрещнаха членовете на “Има такъв народ”. По времето, когато “Има такъв народ” получи и върна мандата за съставяне на кабинет, протестиращите се събраха пред Президентството с вдигнати знамена на партията и тъпани.

 

След като представителите на “Има такъв народ” Тошко Йорданов, Антоанета Стефанова и Ивайло Вълчев приключиха с изказването си и тръгнаха по жълтите павета, от ВМРО ги последваха с нови скандирания. Те нарекоха Йорданов “национален предател”, а действията им “срам и позор”, предава Дир.бг.

 

Юлиан Ангелов от ВМРО сложи на главата на Тошко Йорданов скъсан фес, за да му покаже, че е национален предател, ако бъде гласувано увеличаването на секциите в Турция.

 

“Всеки има право да протестира, няма проблем”, беше лаконичният коментар на Тошко Йорданов.

 

От ВМРО от своя страна обясниха, че протестът е предизвикан от това, че за първи път от 10 години отново ще бъдат видени гласовете от Турция на българските избори.

 

От ВМРО и ГД Боец посрещнаха и депутатите пред Народното събрание, като им раздаваха листовки с лика на турския президент Реджеп Ердоган на народните представители с надпис ‘”Tesekkür ederim, Bulgaristan”. Освен листовки, патриотите ще изпратят и фес на “Има такъв народ”.

 

“Днес народните представители са на път да извършат национално предателство, тоест да позволят в Република Турция да няма ограничение на броя на секциите за гласуване, което ще позволи на Ердоган да организира 200-300 000 души да гласуват за определена българска партия, което ще е пряка намеса във вътрешните работи на България”, обясни мотивите за протеста Юлиан Ангелов.

 

“Това, което ще гласуват днес, означава Ердоган лично да се намесва във вътрешните работи на държавата. Нещо, което не се е случвало 10 години”, заяви и Александър Сиди.

 

Ако промените днес бъдат приети, от ВМРО ще искат налагане на вето от президента.

 

 

„Вкараха ни в тежка политическа криза, затова Радев потърква ръце“: Кабинетът в оставка удължи извънредната обстановка

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button