You are currently viewing „Убиецът в затвора“, призоваха близки на 20-годишния Андрей
снимка: DarikNews.bg, Иван Лазаров

„Убиецът в затвора“, призоваха близки на 20-годишния Андрей

Десетки хора се събраха пред НДК на обявен преди дни протест срещу освобождаването на Джок Полфрийман, осъден за убийството на 20-годишния Андрей. Митингът бе организиран от близките на загиналия младеж и бе под надслов „Убиецът Полфеийман – в затвора“.

 

Убиецът в затвора
снимка: DarikNews.bg, Иван Лазаров

Митинг-шествието бе провокирано от решението на тричленния състав на САС, начело с председателя му Калин Калпакчиев, който излезе с определение за предсрочно условно освобождаване от затвора на осъдения Джок Полфрийман.

„Искането е едно и е ясно – справедливост за всеки. С това решение, преди една седмица, този състав на Софийски апелативен съд наруши чувството за справедливост в обществото“, заяви пред медиите бащата на убития от австралиеца – психолога Христо Монов.

„Аз много добре знам, че съдът е независим, но той е зависим от закона“, подчерта той.

„Не е важно колко сме, важното е, че сме на този площад, който носи това свещено име“, каза осиротелият баща. „Този площад се вижда от гроба на Андрей, но там са само костите – важен е духът“, каза Монов пред протестиращите.

Той заклейми тъй наречените соросоиди:

„Кажете на тези хора, че вие не сте родител едно и родител две, а мама и татко, а те ще ви кажат, че сте хомофоби. Успяхте да ни обедините“, констатира бившият депутат по повод факта, че вижда на протеста хора с различни политически убеждения.

Убиецът в затвора
на снимката: Христо Монов
снимка: DarikNews.bg, Иван Лазаров
„Вън слугите на Сорос от съда“ и „Калпакчиев оставка“, гласяха и надписите по плакатите, които издигнаха протестиращите.
Въпреки дъжда и апела на бащата Христо Монов шествието да се отложи, за да не се разболеят хората, протестиращите отказаха и се отправиха по бул. „Витоша“ към Съдебната палата и недалеч от лобното място на студента Андрей Монов до храма „Света Неделя“.
Хората запалиха свещи и ги поставиха на стълбите пред Съдебната палата.
„Държавата трябва да се очисти от отпадъците“, каза един от протестиращите граждани, а приятелка на убития Андрей през сълзи се възмути, че по социалните мрежи сега внушават, че жертвата едва ли не е била ултрас.
„Той беше много добър човек“, каза младата жена и призна, че доверието й в държавата е било дотук.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК