На ФокусПоследни новиниСвят

Убитите от украинския удар срещу пазар нараснаха до 25 души

Най-малко 25 души бяха убити и 20 ранени при удар срещу пазар в контролирания от Русия град Донецк, каза в неделя ръководителят на региона, назначен от Москва. „В момента информацията за 25 загинали е потвърдена. Още поне 20 души са ранени“, каза Денис Пушилин в Telegram. Сред убитите са и две деца, добави ТАСС. По-рано бе съобщено за осем и 13 загинали жители. Пазарът се намира в североизточната част на града.

Москва в неделя нарече удара срещу пазар в контролирания от Русия град Донецк „варварски терористичен акт“, който показва необходимостта от „специалната военна операция“ в Украйна. „Неонацисткият режим в Киев, с подкрепата на САЩ и техните сателити, отново извърши варварски терористичен акт срещу цивилното население на Русия“, заяви външното министерство.

Украинският град падна под контрола на промосковските сепаратисти през 2014 г. и редовно е обект на нападения от силите на Киев. През нощта на 1 януари четирима души загинаха и 13 бяха ранени, включително журналисти, при удари по Донецк.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Байдън: Ако Украйна падне, ще я последват Балканите, Полша и дори Унгария на Орбан

Подобни статии

Back to top button