Учител по ски от Банско разказва как преборил коронавируса – нямал кашлица и задух

Учител по ски от Банско разказва как преборил коронавируса – нямал кашлица и задух

Учителят по ски Веселин Ангелов от Троян, който се разболя от COVID-19 в Банско пребори вируса. Той е с втори отрицателен тест и днес ще бъде изписан от ловешката болница. Това съобщи в профила си кметът на Троян Донка Михайлова.

 

„Заедно с майка му, която ми звънеше през сълзи, изживях и първата, и втората проба. Браво, троянецо! Както писах преди дни, ние троянците сме корави хора! Като майка преживявам радостта за едно момче с възстановено здраве. Като кмет се радвам, че Троян днес е град без доказани носители на позитивни резултати на заразата. Да бъдем здрави! За това е нужно да спазваме мерките за безопасност!“, гласи развълнувания пост на Михайлова.

 

Всички, при които е бил потвърден случай на COVID-19 и заради това са били настанени в болница, подлежат на задължителна домашна карантина за срок от 28 дни, считано от датата на изписването от лечебно заведение.

 

На 11 март Веселин вдигнал температура 38.5 и започнал да се чувства отпаднал, разказа близките му. В продължение на 3 дни той се оплаквал от болки в мускулите, а температурата му се задръжала между 38.5 и 39, като не спадала от никакви лекарства. До третия ден той и близките му мислили, че е обикновен грип.

 

На четвъртия ден – 14 март, с близките му отиват на преглед в Разлог. Там била направена снимка и установена двустранна пневмония. Никой от лекарите там не се усъмнил за коронавирус, твърдят от обкръжението му.

 

На 15 март Веселин бе приет в Инфекциозно отделение в Ловеч и ден след това излезе положителният резултат.

 

В болницата започнала състоянието му се влошило, като температура продължила 5 дни, придружена с липса на апетит и прилошавания.

 

Подобрението започнало около десетия ден.

 

След 14 дни в болни Веселин се почувствал по-добре и сега очаква втория си отрицателен резултат.

 

Близките му поясняват, че симптоми като зачервено гърло, кашлица и задух при него са липсвали. По думите му се наложило да му бъдат давани венозно два антибиотика и един през устата. Бил е включван на няколко вида системи, давани са и лекарства за сваляне на температурата.

 

„Благодарни сме на целия лекарски екип, който се грижи за него, предполагам, че медиците сами ще дадат изявление с подробности за използваните медикаменти“, близката му Деница Рогачева.

 

Според тестовете контактните му близки не са вирусоносители.

 

„И аз не знам как да си обясним заразността на вируса, остава ни да се радваме, че най-вероятно не всеки се разболява“, обобщава Рогачева.

 

Източник: Dir.bg

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК