Учител влезе с пистолет в училище, цял клас го видя по време на час
снимка: Pixabay

Учител влезе с пистолет в училище, цял клас го видя по време на час

Ще бъде взето отношение по административен ред, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, спрямо 59-годишния учител, чийто законно притежаван пистолет изпаднал на пода по време на час в ОУ „Иван Вазов”, съобщават от полицията в Силистра, цитирани от „24 часа“.

 

Мъжът е бил поканен в РУСилистра, където доброволно е предал на полицейските служители законно притежаваното от него оръжие.

 

Директорът на ОДМВР-Силистра е разпоредил пълна проверка на лицето относно спазването на изискванията на ЗОБВВПИ за носене и съхранение на огнестрелно оръжие.

 

Събраните от проверката материали ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Силистра за становище и указания към полицейските служители.

 

Според съществуващата нормативна уредба е забранено откритото носене на оръжие в лечебни и здравни заведения, училища, детски градини и др.

 

В социалните мрежи вече назрява недоволството на родители спрямо ситуацията с учителя. Основният въпрос, който задават е – „Какво е наложило учителят да влезе в час въоръжен?”.

 

Други споделят, че са готови да заведат съдебни дела, заради стреса, който са преживели децата им. Ученици от училището също не крият, че случилото се е може би кулминация в поведението на преподавателя по история и цивилизации.

 

Коментират, че е имал лошо отношение към тях. 59-годишният Димитър Димитров е за втора учебна година в това силистренско училище. Преди това е работел в училището в с. Искра, община Ситово. Димитров е бивш служител на МВР.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.