Последни новиниСвят

Украинският президент изпълни искане на похитителя, заловиха го, а заложниците са освободени (ВИДЕО)

Край на заложническата криза в Украйна. Късно снощи всички 16 заложници, затворени в автобус в Луцк от мъж, представил се като Максим Плохой, бяха освободени.

 

Те бяха похитени още вчера сутринта, а мъжът не позволяваше да им бъдат доставени храна и вода или те да излизат от превозното средство по естествени нужди. Терористът носеше експлозиви и оръжие и заплашваше да взриви автобуса.

 

По време на кризата се чуха изстрели и взрив, а по-късно стана ясно, че един от ппътниците е ранен. Похитителят освободи трима заложници – бременна жена, възрастна жена и юноша.

 

Президентът на Украйна Владимир Зеленски изпълни едно от исканията на терориста. В 6-секундно видео, публикувано в социалната мрежа Фейсбук, той призова всички да гледат филма от 2005 г. “Земляни”. В него се разглежда експлоатацията на животни за домашни любимци, за научни изследвания, за производство на дрехи и за храна.

 

 

Малко по-късно вътрешният министър на страната Арсен Аваков публикува в Туитър видео, на което наиса “Край” в смисъл на край на заложническата криза. И така бе съобщено, че всички заложници са освободени.

 

 

Въоръженият мъж беше идентифициран като Максим Кривош, но се представяше като Максим Плохой (Лош). Той е на 44 години и е роден в Русия, осъждан е два пъти по редица обвинения – кражба, измама, притежание на незаконни оръжия, и е прекарал общо 10 години в затвора.

 

Сега той се обяви против системата в страната и настоя още ръководителите на съдилищата, министерствата, прокуратурата, парламента и Църквата да запишат и да публикуват в YouTube видеоклип, в който да заявят, че са терористи.

 

Той е с психически отклонения, съобщи на брифинг след спецоперацията министърът на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ТАСС.

 

 

Директорът на „Пирогов“: Не съм виждал близките си от месеци

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

 

Подобни статии

Back to top button