УСПЕХ ЗА ГРАЦИИТЕ НИ: Боряна Калейн със сребро, злато в многобоя за ансамбъла
снимка: Фейсбук/ Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

УСПЕХ ЗА ГРАЦИИТЕ НИ: Боряна Калейн със сребро, злато в многобоя за ансамбъла

Успех за грациите ни на Световното първенство по художествена гимнастиха в София. Постижение направи Боряна Калейн в индивидуалната надпревара. Сред жестока конкуренция тя спечели сребърен медал!

 

Калейн бе с равен сбор с европейската шампионка от Израел Линой Ашрам след първия състезателен ден, но днес израелката я изпревари с малко.

 

 

И Калейн, и Ашрам допуснаха грешки в изпълненията си на бухалки и лента, но израелката получи по-висока оценка на бухалки. Боряна бе оценена с 25,450 на бухалки, 21,450 на лента и 21,500 на обръч.

 

Линой получи 25,750 на бухалки , 21,350 на лента и 25,800 на обръч.

 

Нашата грация е със сбор от 98,250, а Ашрам събра 98,450 точки.

 

Другата българка – Катрин Тасева, е със сбор от 92, 500 точки след изиграването на всички четири уреда. Този сбор и отреди пета позиция.

 

Страхотно представяне направиха и момичетата от ансамбъла. Благодарение на тях България спечели титлата в многобоя при ансамблите.

 

 

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно.

 

Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от „Спартак“ от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

 

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК