БългарияНа ФокусПоследни новини

Уволняват още двама полицейски служители заради смъртта на шампиона по борба Пламен Пенев

„От самото начало заявихме, че ще бъдем критични както към себе си, така и към служителите на МВР и категорично няма да допуснем ситуации, при които има немарливо, лошо или дори противоправно изпълнение на служебните задължения“. Това каза в Стара Загора министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Относно инцидента със смъртта на шампиона по борба Пламен Пенев след полицейско преследване, Стоянов каза, че са освободени двама висши ръководители от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

„Има двама служители от изпълнителския състав, които са отстранени и до няколко дни те също ще бъдат уволнени. Има следствено дело, работи се активно по него и има назначени множество експертизи“.

Във връзка с убийството на Пейо Пеев, вътрешният министър каза, че се работи активно по делото и има две лица с повдигнати обвинения.

„Работим по версия за евентуална съпричастност на други лица към убийството и най-вече за прикриване на следите за извършеното убийство. От това, което видях от начина, по който е извършено убийството, което се вижда от клипчетата, не изключвам варианта тези две злобни жени самостоятелно да са прикрили всички следи. Но това е въпрос на изследване, който през следващите дни ще изясним нацяло“. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

СГП проверява за стари дела срещу хора от обкръжението на президента Радев

Подобни статии

Back to top button