Последни новиниСвят

В Китай откриха лек за новата опасна зараза

Китайските медици са разработили успешен метод за лечение на пневмонията от нов тип, предизвикана от коронавируса 2019-nCoV по метода на екстракорпоралната оксигенация, предаде ТАСС.

 

Агенцията цитира съобщение на информационния портал „Сина“. Методът представлява извънтелесно насищане на кръвта с кислород. Той успешно е бил изпробван в град Ухан, в провинция Хубай, откъдето тръгна заразата.

 

Благодарение на новия метод медиците са успели да спасят живота на 53-годишен мъж, който се е намирал в критично състояние.

 

Понастоящем медицинските му показатели са стабилизирани и здравословното му състояние продължава да се подобрява. В скоро време на пациента може да му бъде вдигната карантината.

 

Още сме далече от ваксина срещу новопоявилия се от Китай коронавирус, поне още една година ще е нужна за разработването й, коментира междувременно пред БТА главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

 

„Термокамерите на летището в София работят, но дори в САЩ такива камери има само на 4 летища. Песимистично съм настроен, че това може да реши проблема“, каза още д-р Кунчев и подчерта, че по-ефективна мярка би било въвеждането на скрининг контрол на изходящите от „огнището“ пътници, а не на входящите.

 

В засегнатите райони на Китай вече започнаха да мерят темпаратурата на всички пристигащи на летищата.

 

А Северна Корея направо затвори границите си за туристи.

 

Отрова на повече от 30 години откриха в бивш завод във Враца

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button