БългарияПоследни новини

В Прокуратурата е получен сигнал от фирмата доставчик на машините за вота за неправомерни действия от страна на МВР

В петък, 05.11.2021 г., в Софийската градска прокуратура в късните часове е входиран сигнал от „Сиела Норма“, вносител на устройствата за машинно гласуване на предстоящите избори, в който се излагат твърдения за неправомерни действия от страна на служители на МВР.

 

В тази връзка дежурен прокурор незабавно е възложил проверка на Държавна агенция „Национална сигурност“, която да се извърши в срок до 48 часа. Изискана е и информация от Централната избирателна комисия.

 

Прокурори са връчили писма на представители на ГД „Жандармерия“-МВР, охраняващи склад на „Карго Партнърс“, с оглед предоставяне на информация, необходима за изясняване предмета на започналата проверка.

 

Припомняме, че в събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе информация за 228 машини извън обществената поръчка на ЦИК, които не са сертифицирани и се съхраняват в склада с останалите устройства за гласуване. Той заяви, че е получил сигнала от служители на МВР. 

 

Непосредствено преди живото включване на Борисов и кандидати за депутати от партията му пред склада с машините, служители на МВР започнали да изнасят кашони от там, които били превозвани с камиони на транспортната фирма DHL.

 

Разпределиха в страната щадящите тестове за COVID-19 за учениците

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button