Последни новиниСвят

В скандали преминава извозването на блокираните туристи от Самотраки

И през нощта продължи извозването на туристи, между които и много българи, от гръцкия остров Самотраки. От няколко дни над 1500 души не могат да напуснат острова, защото заради бурния вятър фериботът не пътува. 

Междувременно напрежението между блокираните туристи на остров Самотраки се покачва. Тези, които не са могли да са качат за първия курс, са блокирали кораба на пристанището. Те се оплакват, че са били оставени без коли. Повечето от тях нямат и чисти дрехи за децата си.

„Ситуацията е изключително изнервена, защото няма никаква информация. Извозиха ни колите, казаха, че няма ценз да вози хора и ни оставиха без автомобилите. Има хора с деца, нямат дрехи за децата. Стана един малък бунт“, разказват потърпевшите.

Недоволството ескалира още през деня, когато гневни румънски туристи нахлуха в морската администрация на острова заради липсата на фериботи за хората.

Първите туристи бяха извозени вчера. Фериботът, който беше пренасочен за закъсалите хора, пристигна малко преди 6 ч. на пристанището в Александруполис.

Българи с малки деца бяха блокирани на летище без обяснения

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button