БългарияПоследни новини

Валери Симеонов не успя да осъди Слави Трифонов, сега му дължи разноски по делото

На последната съдебна инстанция Върховният касационен съд отсъди в полза на Слави Трифонов в делото, заведено срещу него от лидера на НФСВ Валери Симеонов. Сега депутатът дължи на шоумена разноските по делото. 

 

Делото бе заведено във връзка с разследване, излъчено през 2017 г. в „Шото на слави“.

 

Валери Симеонов твърдеше, че е невярно твърдението, че в притежавания от него мотел „Козият рог“ се настаняват български военнослужещи и съответно техният престой се плаща от българската държава, което, предвид държавния пост, заеман от Валери Симеонов, е явен конфликт на интереси. Съдът е постановил решението си вчера, съобщиха от екипа на водещия.

 

В решението на съда обаче се казва, че „е установено, че собственик на мотел „Козият рог“ е „Скат ООД“ и че “ в посочения период са настанявани военнослужещи Сухопътни войски – 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично осигуряване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180″.

 

Установено е и от Търговския регистър, че Валери Симеонов притежава 90% от „Скат ООД“.

 

Затова ВКС постановява, че „изложените факти от Слави Трифонов са истински, проверени в хода на изготвяне на репортажа и доказани в хода на съдебното производство.“

 

След Борисов още трима министри са под карантина заради Нанков

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button