БългарияЛюбопитноПоследни новини

Въпреки притесненията от замърсяване, столичани предпочитат родното море

Столичани предпочитат да прекарат почивката си на българското Черноморие, предаде репортер на БГНЕС.

Репортер на БГНЕС попита преминаващите хора по столичния булевард „Витоша“ ходили ли са на море тази година и къде предпочитат да прекарат почивката си – на родното море или в чужбина. Ето и какво отговориха те.

Силвия Бояджиева заяви, че не смята да ходи на море тази година, защото не обича морето. „Ще ходя на планина“, сподели тя.

Наталия пък е ходила за два дни на море в Гърция. „Предпочитам, обаче, нашето Черноморие“, каза жената и посочи, че от години само за това се говори, че водата е замърсена, както и че е много скъпо, че обслужването е от неучтиви хора. Според нея трябва да се научим не да печелим, а да бъдем мили с хората, за да имат хората желание да ходят на българското Черноморие.

На море в Гърция е ходила и Радослава Топалова. На въпроса защо предпочита да прекара почивката си в Гърция, а не на българското Черноморие, тя отговори: „Заради чистата вода, по-доброто обслужване и изобилието на риба.“

Жената отбеляза, че след две седмици пак ще ходи на море – пак в Гърция.

Маргарита все още не ходила на море. „Ще ходим тепърва през септември“, каза тя и посочи, че ще ходи на родното море, защото е с малко дете и за първа година предпочита да отиде на сигурно място, на което е летувала и предходни години.

Жената сподели, че я притеснява, че се говори, че българското Черноморие е замърсено, но затова избират плажове, които са по-чисти и от които са останали с добри впечатления. За тазгодишната си почивка Маргарита ще отиде със семейството си на Арапя.

Както всяка година и това лято Ваня Добринова е ходила на море със семейството си. „На българското и този път. Няма да му изневерим. Така сме свикнали, от години там си ходим, Несебър ни е любим“, подчерта жената и добави, че не мисли, че водата е замърсена.

„Това са слухове, които всяка година се пускат. Слушали сме ги, нямаме притеснения от тази гледна точка“, каза още тя.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Хванаха микробус с 49 мигранти натъпкани в багажника в центъра на София

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button